• Новини та повідомлення

Національний тиждень читання, #тиждень_поезії_2024

«Поетична година з елементами арт-терапії» - таку назву мав захід, підготовлений бібліотекарями Юлією Смирновою та Наталією Пилипенко разом зі студентами 18 групи відділення харчових технологій (куратор Олена Яроцька) та практичним психологом Оленою Вороновою, до Всесвітнього дня поезії. На онлайн-зустріч були запрошені студенти других курсів. Саме зараз по всій Україні проходить Національний тиждень читання. Тиждень поезії . Тема якого – «Дім».

Студенти Зайцева Ліза, Приходько Захар, Гончаров Ілля та Грищенко Тетяна прочитали прекрасні, щемкі вірші присвячені батьківському дому, рідному краю. Дім тепер для кожного українця більше, ніж просто позначка на мапі. Не лише стіни і дах, але й місце - де насичені теплом спогади. Дім – це наша фортеця, наша родина . Досить болюча тема для молоді Сумщини, яка останнім часом потерпає від постійних обстрілів та бомбардувань. Тож, мистецтво поетичного слова має терапевтичний ефект.

Поділилися своїм баченням, що таке поезія, заступник директора з виховної роботи Любов Царьова та викладач української мови та літератури Ольга Борисенко.

Практичний психолог Олена Воронова познайомила присутніх ще із новим трендом мистецтва - дудлінгом. Дудлінг і зентангл застосовують у психології та медитації для зняття стресу і втоми. А, також, дала поради щодо арт-терапії на всі випадки життя.

Наостанок переглянули іншу версію пісні гурту Калуш «Додому» , яку виконав дитячий гурт з Миколаєва , і на яку створено анімаційний кліп. Присвячена вона Маріуполю та всім тимчасово окупованим територіям України.

Побажали всім скорішої Перемоги, миру та здоров’я.