• Новини та повідомлення

G13 ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ

Цього року 26 жовтня в Україні відзначають День гарбуза — яскраве та смачне свято урожаю. Гарбуз вважають справжнім символом осені: він щедрий, корисний і універсальний у приготуванні страв. З нього готують каші, супи, пироги, оладки, напої та, звичайно, ароматні цукати.

До Дня гарбуза студенти 38 групи спеціальності ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ, разом з куратором Яроцькою Оленою Володимирівною готували гарбузові цукати.

Цукати з гарбуза — це не лише ласощі, а й джерело вітамінів. Їх готують із спілих гарбузів, нарізаючи кубиками та повільно варячи у цукровому сиропі з додаванням лимону чи апельсина. Після сушіння шматочки стають золотистими, прозорими, м’якими всередині й хрусткими зовні. Вони чудово смакують до чаю, додаються до випічки або можуть стати натуральними солодощами для дітей.